torstai 19. marraskuuta 2015

ENNAKKO: The Bridge of spies

Finnkinon mysteerinäytöksen leffaksi paljastui tällä kertaa Tom Hanksin uusin kylmän sodan aikaan sijoittuva vakoilijaleffa.

Kylmä sota, tuo on vakoilun kulta-aika. Jenkit ja neukut ovat jatkuvasti ydinsodan partaalla ja informaatio on nyt luoteja arvokkaampaa. Kun neuvostovakooja jää kiinni Yhdysvaltojen maaperällä, alkaa suhteellisen hyvä jännäri kehkeytyä.
Tom Hanks esittää vakuutusjuristia ja heitetään neukkuvakoojan asianajajaksi. Vaikka kyseessä onkin muiden mielestä pelkkä näytösoikeudenkäynti, jolla näennäisesti haetaan annetaan kuva tasa-arvoisesta kohtelusta, päättää vakuutusjuristi viedä jutun askeleen pidemmälle. Loppujen lopuksi siviilimies on neuvottelemassa vankien vaihdosta neukkujen ja DDR:n jurmujen kanssa.

Tositapahtumiin perustuva leffa on ihan kelvollista katsottavaa. Tom Hanskin ja Steven Spielbergin tekemät leffat yleensä ovat eeppisyyden mittoja hakevia, mutta tässä päädyttiin pitämään jalat maassa. Aihe vaikuttaa ehkä tylsältä, mutta loppua kohden huomaa olevansa aika jännittyneessä tilassa.

Kylmän sodan historian käännekohdista kiinnostuneille tämä on todella hyvä leffa. Historiasta piittaamattomienkin kannattaa antaa mahdollisuus. Leffalipun hintaa tästä ei kuitenkaan kannata maksaa.

7/10
Kuju
 http:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti