keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Big Hero 6 (2014)

http://rainalaatikko.blogspot.com/2015/06/big-hero-6-2014.html
Frozenin ja Wreck-it-Ralphin tekijät ovat kultaa munivia hanhia koska tämä on juuri sitä. Melko tavanomaisen näköisen animaation sisään piiloutuu todellinen animaatiohelmi tai jos tahdotaan muna vertausta viedä pidemmälle niin keltuainen.Parhaan animaatioelokuvan Oscarin voittanut Big Hero 6 on todella kaunis ja omaperäinen luomus. Vaikka juoni on melko same old same old löytyy elokuvasta paljon hyvää ja uudenlaista lähestymistä supersankari elokuvaan.

Big Hero 6 maailma on mielenkiintoinen, siinä yhdistyy San Fransisco ja Tokyo. Nämä kaksi suurkaupunkia ovat sulautuneet yhteen luoden omalaatuisen ja mieleenjäävän tyylin joka jatkuu elokuvan kaikkiin aspekteihin. Big Hero on lämmin ja makea kuin mummun vastaleivotut pullat jossa kardemumma ja kaneli luovat mausteisen lisän tuttuun makuun. Jos Rautajätti laittoi mieskyyneleet liikkeelle niin saman tekee tämä ystävyysraina.

Hiro on teinipoika joka on aivan mahottoman hyvä koneiden kanssa ja vääntää sellaista tekniikkaa ulos että Robot Wars olisi kuin potkisi kääpiötä pitäen päästä kiinni. Hiro on vain vähän ulalla tulevaisuudestaan koska hän ja veljensä ovat menettäneet vanhempansa ja selvä tie puuttuu. Hiron isoveli Tadashi on myös aika guru koneiden kanssa ja opiskelee hienossa yliopistossa johon toivoo Hironkin tulevan.

Tapahtuu vähän kaikkea ikävää ja Tadashi jättää Hirolle viimeisimmän projektinsa, Baymaxin. Baymax on lääkintärobotti joka halailee ja on muutenkin söpö pullukka. Hiro lyöttäytyy Tadashin kavereiden kanssa yhteen kun San Frantokyossa alkaa tapahtumaan ilkeyksiä ja Hiron omaa tekniikkaa käytetään lurjuuksiin. Vähiten odotettavimmista nuorista tulee sankareita kun koko kaupunki on pahan käsissä. Iiik.

Big Hero on oikeasti siis todella hyvä ja mukava elokuva. Todella toimivaa kokoperheen viihdettä josta nauttii sekä vanhemmat sekä nuoret. Varsinkin Baymaxin toilailut akkupuutteessa laittavat suupielet koholle.


8/10
Jyrpä.dat










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti