lauantai 24. tammikuuta 2015

Paddington (2014)

http://rainalaatikko.blogspot.com/2015/01/paddington-2014.html
Karhuherra Paddington :3
Olihan tuo pakko mennä katsomaan kun kysessä on Original Gangsta Bear Paddington. Joskus tämä karhuherra on antanut minulle paljon lämpöä ja iloa, hän myös on opettanut suuresta ja mahtavasta Britanniasta. Ei muuten pettänyt tälläkään kertaa.

Kun ensimmäistä kertaa näin tämän elokuvan trailerin tuli mieleen sellaisia sanoja joka tässä elokuvassa esitettynä olisiva nostaneet ikärajan aika tappiin. Elokuva kiinnosti, koska toinen ja kolmas traileri alkoi näyttämään Paddingtonin muitakin puolia kuin lastenelokuvan perus kauraa.

Paddington on lastenelokuva mutta se on todella kaunis, hauska ja taiteellinen. Piti katsoa kotiin päästyäni oliko Wes Anderson mukana elokuvan teossa, koska jotkut kuvat olivat erittäin kauniita. Värit näyttelevät isoa osaa taustoissa; punainen, vihreä ja sininen ovat vallitsevat värit joilla kaikilla on oma tarkoituksensa jolloin ne lisäävät kohtaukseen alatekstin ja huomatessa voi jo arvata mitä muutaman sekunnin päästä tapahtuu. Brownien talon värit muuttuvat sitä mukaa miten Paddinton pärjää ja isän mielipiteen mukaan. Tästä elokuvasta voisi moni suomalainen Elokuva ottaa mallia, ei vain bullshit "kaikkionkivaajalaulettua" leffat. En usko ikinä sitä että nauttisin suomalaisesta lastenelokuvasta näin paljon.

Paddington tulee Perun perukoilta, syystä ja toisesta etsimään kotia Lontoosta, josta oli monia vuosia sitten käynyt Perussa tutkimusmatkailija. Matkailijaa ei löydy mutta seikkailua sitäkin enemmän. Nyt siis ei olla missään Bangkok Dangerous seikkailussa vaan kokoperheen lämpimässä ja koskettavan hupaisessa pikkunättissä kuurupiilossa. Karhu sekoile Lontoossa turistin tapaan ja etsii kaikkea siistiä. Paddington toimii elokuvassa kuin katalyttinä joka laukaisee perheen ongelmia ja auttaa korjaamaan niitä. Tarina ei ole mikään ihmeellinen mutta se onneksi on ihan sopivan pituinen. Tässä elokuvassa on tehty Anti-Hobitit, pitkästä tarinasta 1.35h leffa ja se on ihan hyvä asia. Pikkuset ei pitkästy pitkään tarinaan ja vanhemmat pääsee hyvin unen makuun.

Kävin katsomassa elokuvan dubattuan koska vitun Finnkino joten annan ääninäyttelystä muille 5 mutta Paddingtonille 7.
Paddington on kappaskappas tehty tietokoneella ja se toimii oikein söpösti. Välillä hän on märkä ja söpö kun välillä hän on pörröinen ja uubersöpö. Hugh Bonneville (Downton Abby) ja Sally Hawkins (Godzilla) ovat perheen vanhemmat jotka tekevät ihan kivan, todella brittiläisen suorituksen. Perheen lapset ovat otettu ihan lavastukseksi ja varsinkin tyttö otettu vain pitämään Beats by Dre paskapurkkeja jotka ilmeisesti ovat todella iso sponsori. Miksi vittu 13 vuotiaat tytöt käyttävät 300€ kuulokkeita, mikä vittu siellä mp3 soittimessa soi joka vaatii 50€ kuulokkeet ja 250€ mainonnan per vitun kuulokepari.... Lopettakaa vittu tälläinen paska markkinointi... Peter Capaldi (duuuh Dr. Who) ja Nicole Kidman (minkä takia hänelle on annettu ihan järjettömät kannut labrapuvun alle? Herrat ja Herrasnaiset, nyt en puhu Beats by Dre kannuista vaan ihan Dolly Parton seteistä) ovat sivuosassa, Nicole on elokuvan pahis ja Peter on vihreä joka elokuvan väreissä on sellainen muuttuva. Grrr.

Kannattaa käydä katsomassa pikkuisen kanssa katsomassa koska elokuvan värit ja grafiikat ansaitsevat ison ja kirkkaan ruudun. Sopii myös treffi-iltaan koska elokuva on erittäin söpö.


7/10
-Jyrpä


2 kommenttia:

  1. Ollaan mietitty josko tän kävis kattomassa pikkusiskon kanssa, ja nyt voin hyvillä mielin jopa mennä kun näin ylistetään :D Trailerikin näytti sen verran hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Joo kyllä kannattaa käydä katsomassa jos Paddington kiinnostaa ja haluaan nähdä Brittihyvää.

    VastaaPoista