torstai 23. heinäkuuta 2015

Terminator Genisys (2015)


















5/10



Terminator Genisys (2015)

Kun ne elokuvat käsikirjoitetaan shekkivihkoihin ja castaaminen tapahtuu elokuvan odotetun kohdeyleisön armoilla, saadaan aikaiseksi geneeristä kökköä. Jo elokuvan ensikohtauksissa painui pää kyynärvarren jatkoksi käsinojaan, CGI-fysiikka olisi varmasti pettymisen aihe. Sitten saapuivat näyttelijät, tässä kohtaa elokuva oli jo taputeltu. Tuli paha kakku. Eikun Arska-lasit päähän ja nauttimaan. 
    Elokuvaa katsoessaan viihtyy todella hyvin, vaikka samalla kiroaa sen huonoutta. Tämä kaksinaismoraali syntyy ihmisille, joille Arnold on "The" ja Terminator "Thing".

Jotta käsikirjoittajien ei tarvitse vaivata päätään jo valmiiksi paradoksaalisella tarinalla, keksitään rinnakkaistodellisuus. Näin saadaan tuleville kahdelle, Paramountin vihreän valon saaneille jatko-osille rajattomat tarinankerrontamahdollisuudet... koska rinnakkaistodellisuus. Nerokasta. Harmi, että näitäkin tulevia jatko-osia varjostaa huonosti näyttelevä Khaleesi, ja tosi huono Jai Cortney. Toivotaan hankkeiden kaatuvan, kunnes vuonna 2019 Terminator-oikeudet palautuvat James Cameronille.

Elokuva kertoo Sarah Connorin (Emilia Clarke) ja Kyle Reesen (Jai Cortney) henkisen yhteyden löytämisestä keskellä robottitaistelua. Tämäkin tapahtuu kömpelösti, mutta sellot ovat heleästi taustalla niin on helppo antaa uskottavuudelle anteeksi. 

Elokuvaa suositellaan Terminatoreiden ja Arnoldin ystäville, koska periaatteestahan tämä on pakko nähdä. Sloganit eivät lopu, eikä pyssyt vaikene, paitsi kun Sarah ja Kyle bondaa.

-Ipe-










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti