keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Chappie (2015)

http://rainalaatikko.blogspot.com/2015/06/chappie-2015.html
Kun trailerissa näkyy Hugh Jackman mulletissa ja vielä pyssy kädessä ei voi olla muuta kuin hihkumatta innosta. Vielä kun vedetään District 9 kortti hihasta niin tästä tuli yksi odotetuin tämän vuoden tieteiselokuva.

Kannattiko odottaa? Ei ja juu.
Mulletti oli kyllä rouhea ja tulin kateelliseksi koska sellaiseen suoritukseen ei moni pysty. Kuitenkin koko loppuleffa meni sitten siihen että tällaiseen olisi moni pystynyt. Neill Blomkamp joka teki District 9 ja näin pääsi isoon suosioon mutta tippui askeleen alemmas Elysiumin takia otti taas aimo harppauksen alas A-tikkailta. Elysium jo hieman todisti että aika samaa kauraa toistaa hänen ohjaukset. 

Elokuva kertoo Johannesburgista jossa kalistellaan sapeleita kun maailma on perseestä ja kellään ole rahaa koska kapitalismi. Poliiseja kuolee työssä eikä se ole kivaa joten robootteja otetaan tinanapeiksi lyömään rikollisuutta nassuun. Robotit ovat ihmisen kokoisia kapistuksia jotka suojelevat siviilejä ja auttavat poliiseja valvomaan rauhaa, ne omistaa iso paha yhtiö joka tekee mielettömästi hilloa päähenkilön Deon Wilson (Dev Patel) keksimillä roboteilla. Deon kuintekin on vähän liian fiksu ja alkaa miettimään ihan höpöjään nimittäin että laittaisi scoutteihin tietoisuuden. Siinä tietysti salaa onnistuen rytmiyhtye Die Antwoodin avustuksella tulee organisaation pikkupomo Wolverine (Hugh Jackman) erittäin kiukkuiseksi. Wolverine on keksinyt scouttien korvaajan eli Sisun nupin kokoisen hirveän lahtauskoneen jota yrittää myydä tuloksetta, siksi se haluaa tappaa Chappien.

Chappie on iloinen ja oppivainen robotti joka ottaa mallia persereikä räppäri Ninjasta ja alkaa tekemään Die Antwoodin kanssa hommia. Die Antwood ei jää vain taustahahmoiksi vaan tulevat tutuiksi outoudestaan ja muusta tyhmästä. (Jätetään ne muusikot oikeasti pois elokuvista, ne nyt ei vaan osaa.) Oudon murteen lisäksi Die Antwood toimii elokuvan hyviksinä ja pahiksina mikä on ihan hieno homma. Se miksi Sigourney Weaver on otettu elokuvaan pieneen rooliin on täysi mysteeri. Ilmeisesti se että ohjaaja on kova Alien fani ja tahtoisi itse tehdä Alien leffan myös.

Tämä elokuva on sitä ihan peruskauraa, ei huonoa mutta ei mitään hyvääkään. Jos tahdot kuulla outoa pimputusta ja nähdä kun robotti esittää outoa gangsteria etelä-afrikassa niin sitten osuu oikeaan.
District 9 maista tunnetta ei elokuvasta löydy kuin muutamanssa kohdassa, Chappie on kyllä symppis jätkä mutta ei niin lähettyttävä. Loppupäätös eli se miten kaikki loppuu ja pelastuu on ihan vitun tyhmä.

7/10 
-Jyrpä.exe

http://rainalaatikko.blogspot.com/2015/06/chappie-2015.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti