tiistai 11. marraskuuta 2014

Interstellar (2014)

Holy fucking shit. Avaruusooppera on tullut takaisin ja isosti! Nolan on maalannut isolla pensselillä laajalle kankaalle uskomattoman kauniin elokuvan joka yhdistää tieteiselokuvaa ja hömppä new age settiä. Ensi-illassa näytti olevan erittäin vähän ihmisiä, joka tietää sitä että kyseessä on hyvä tieteiselokuva. Finnkinon 250+ paikasta oli 190 tyhjää paikkaa. Mikä ihmisiä vaivaa?











Elokuva alkaa sillä kun kurasaapas Mcdonagvittumitensenytkirjoitetaan pelehtii maissin ja tekniikan kanssa koska maailmasta on ruoka loppumassa ja kaikkialla on saatanasti hiekkaa. Hiekkaa ei voi kuitenkaan syödä kuin jonkin verran ennekuin kuolee ja kaikki muu rehu maissia lukuunottamatta alkaa olemaan menneiden päivien herkkuja kuin klimppisoppa. Macjokumies true detectivestä ja sitten sen tytär löytävät oudolta lähteeltä saamien tietojen mukaan salaisen paikan ja alkaa juoni joka oikeasti kiinnostaa. Saturnuksen ja sen renkaiden lähelle on syntynyt madonreikä jonka toisella puolella on Ressun povaamia asuttavia planeettoja joista 3 on ihan ok kuosissa ja ne voisi asuttaa. Muutama ressukka joutuu jättämään tämän tuhoontuomitun Telluksen ja lähtemään reikää kohti.

Fysiikan kirjoja ollaan luettu mutta kun lukihjäiriö on tullut samalla matkaan niin ei paljon tieteestä ole mukaan tullut kuin termistö. Suhteellisuusteorian kanssa flirttaillaan kuin 13 vuotias näppylänaama Tinderin feikki tunnuksilla.

Näyttelijä suoritukset on ihan jees, "Iso Mac" tekee hyvää jälkeä mutta muut sporttaavat aika pliisua jälkeä. Paras näyttelijäsuoritus tulee roboteilta TARS, CASE ja Kipp jotka ovat oikein hauskoja ja samaistuttavia kun vertaa Anne Hathawayn suoritukseen. Mukana myös paljon kuuluisia naamoja kuten Sir Ian Mccain ja 70's shown nörtti.

Koska suomi on takapajula ja tällä ei ole Imax teattereita kuin pienellä saaristoalueella (Helsinki) ei muut kuin hipsterit ja julkkiskokit pääse kokemaan tämän elokuvan täyttä mahtavutta. Elokuva on kaunis kuin mikä tahansa eläin pienenä, siis oikeasti ihan helvetin kaunis! Musta aukko ei ole näyttänyt edes Brazzerssin sivuilla yhtä hyvältä. Pää menee sekaisin ja silmät valuvat perseen kautta sukkiin kun tätä tykitystä (joka onneksi ei ollut 3D, koska se on paskaa) katsoo.

Kannattaa katsoa jos tykkää Foxin Cosmos dokkarin visuaaleista eikä halua sitä "tiedettä" niin paljon sekoittamaan juonta. Rakkauttakin tähän elokuvaan on lykätty kuin D-vitamiinia maitoon. Rakkaus on tämän mukaan joku vitun voima joka ylittää aika-avaruuden, wrong! Muuutta kuitenkin hyvä voittaa ja loppuun tulee vielä jatko-osan mahis niin jeee. Mee kattoo jos on vapaalippui.

9/10 must see not think. -Jyrpä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti