sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Maze Runner : The Scorch Trials (2015)
















6/10


Maze Runner: The Scorch Trials 

Dystopiatrilogiat on pop. Viime vuonna ilmestynyt Maze Runner aloitti jälleen uuden ko. aiheeseen liittyvän leffasarjan liittyen Nälkäpelin ja Outolinnun joukkoon. Ensimmäisen osan johdanto on takana ja ihmeellinen koelabyrintti on jätetty taakse.

Leffa siis jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen osa jäi. Joukko nuoria on onnistunut selviytymään muuttuvasta labyrintistä ja siellä vaanivista vaaroista. Vastassa on kuitenkin puhki palanut maailma ja sitä hallinoiva ilkeä yritys, joka on onnistuneesti nimetty: WICKED. Sen lisäksi, että maa paskana, pitää vielä onnistua välttelemään ihmeellisen viruksen raivozombeiksi muuttamia ihmisiä.

Jos leffaa pitäisi jotenkin kuvailla, se on kuin Nälkäpeli kohtaisi 28 päivää myöhemmin -leffan. Kyseessä on siis tarinaltaa jonkinlainen sekoitus, joka toimi omalla kohdalla kohtalaisen hyvin. Juonessa on ennalta-arvattavia kohtia, mutta tarina kulkee jouhevasti eteenpäin ja silmien eteen maalatut maisemat ovat kaikessa karuudessaan kauniita. Näyttelijätyö on perusteiniä, mutta niin sen pitää tällaisissä pätkissä ollakin.

Mikäli dystopia, raivohullut zombiet ja toisiaan tappavat teinit ovat juttusi, on tämä leffa must. Muuten se toimii ihan hyvin aivot narikkaan meiningillä. 

Kuju

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti