lauantai 28. maaliskuuta 2015

The Imitation Game (2014)

















8/10

The Imitation Game (2014)

Benedict Cumberbatch huomasi ensimmäisen neroa esittävän roolinsa jälkeen, että sillä saa naisten huomion. Kaikki kunnioittavat sinua nyt. Naiset pitävät älyköistä, miehet laskevat suojansa ja paljastavat niskansa. Tämän seurauksena Benedict kertoi managerilleen käyttävänsä tätä reseptiä, ja briljantin roolit hakuun -Stephen Hawking, William Pitt, Vincent Van Gogh, Julian Assange, Sherlock Holmes, Star Trekin Khan ja Alan Turing.   

The Imitation Gamessa Benedict näyttelee vastavuorotonta Alan Turingia, joka esitti pääosaa brittien toisen maailmansodan aikaisessa salauksenpurkuohjelmassa. Sherlock Holmesin jälkeen epäsosiaalisen neron rooli taittui varmasti helposti. Elokuvassa esiintyy myös Keira Knightley, joka taas näyttelee aina samalla tavalla, roolista riippumatta. Keira on myös hyväksyttävä syy olla katsomatta yhtäkään hänen tähdittämää elokuvaa. The Imitation Game kuitenkin toimii roolituksista huolimatta. Onhan aiemmin salaisuutena pidetty ja myöhemmin 1960-luvulla paljastettu sotahistoria mielenkiintoinen aihe. 

Elokuva kertoo matemaatikko Alan Turingin vaiheista toisen maailmansodan aikana. Saksassa kehitetty Enigma -salauslaitteen läpi kryptattu sotainformaatio pitää saada avattua, mutta koodin aikanaan väitettiin olevan jopa mahdoton selvittää. Tähän tehtävään pestattiin Englannin parhaimmat saatavilla olevat älyköt, mm. Turing. Enigma -laitteen salaisuuksien purkaminen ei ole ainoa murheen aihe, kun matkassa olevien ihmissuhteet ja näkemykset eivät aivan rinnastu toisiinsa. 

Elokuvaa suositellaan katsottavaksi, jos sotahistoriassa kiinnostaa muukin, kuin MG:n edessä silppuuntuvat ruumiit ja Tigerin edessä avatut tinapurkit. 

-Ipe-















1 kommentti:

  1. Hei,

    Olen Johanna ja toimin freelancerina online- mediatoimistolle.
    Katselin sivustoasi ja ajattelin kysyä olisitko kiinnostunut kirjoittamaan sivuillesi blogikirjoituksen kiinteää korvausta vastaan.
    Sen aiheena voisi olla vaikka 22.4 ensi-iltaan tuleva Avengers.

    Jos yhteistoiminta kiinnostaa, niin ota toki ottaa yhteyttä sähköpostitse, niin kerron mielelläni lisää.
    Jos sivulla on muitakin sivustoja, voit halutessasi antaa myös näiden sivujen osoitteet, niin voin tutustua niihinkin.

    Odotan innolla pikaista yhteydenottoanne.

    Aurinkoisin kevät terveisin
    Johanna
    johanna.pellavainen@gmail.com

    VastaaPoista