torstai 28. toukokuuta 2015

Kung Fury (2015)


Muistatko sen leffatrailerin jonka joku nörökaverisi näytti jossain bileissä missä oli kaikkee kivaa 80-luvun settiä ja Hitler? Ihme ja kumma mutta se oli oikea traileri ja nyt siitä tuli melkein elokuva ja se tuli täysin ilmaiseksi youtube video palveluun.


28.5.2015 lähti käymään youtubessa streami joka näytti aikaa joka laski alapäin ja kun tämä saavutti 0 alkoi erittäin huonosti miksattu haastattelu jossa oli paljon hankkeeseen uppoutuneita ihmisiä ja on hienoa nähdä että myös tekijöitä arvostetaan näin. Harmi vain että haastattelijaksi otettiin jonkun punkmusiikkiohjelman varahaastattelija ja äänimieheksi otettu lähikuppilan karaokevetäjä. Haastattelu oli yhtä luontevaa kuin missien hymy kun heiltä kysytään jotain keski-idästä tai maailmanrauhasta.

Tekijät saivat rahoituksen Kickstarterista jossa keräsivät yllättävän vähän n.630.000 joka jäi hieman alle miljoonan ihannerajan eli täyspitkää ei saatu aikaiseksi. Ruotsalaiset kuvailivat Uumajassa jotka tehtiin digitaalisesti näyttämään Miamilta. Vanha kasariajuri ja Mister Syödäänhampparilattialla (David Hasselhoff) oli myös mukana elokuvan teossa ja hänen musiikkivideonsa True Survivor on tehty elokuvaa muotoillen.

Elokuva on noin 30 minuuttia pitkä pätkä joka sisältää kaiken mitä trailerissa on ja vähän väleihin ahdettu tavaraa. Elokuvassa Emilio Esteveziä kopioiva mies harrastaa karatea jonka sai sattumalta ja for lulz. Sitten tulee Hitler, hakkeroidaan ja tapellaan. The End. Oli tosi eeppistä kyllä ja aivan sairaan hauskaa ollut kirjottajalla joka toteuttanut kaikki poikuuden unelmansa. Hyvä tällainen youtubevideo koska sitä se vain oli. Ei tästä elokuvaa saa. Jotkut kovanlinjan amerikkalaiset tubettajat tekevät laadukkaampia videoita kuin tämä.

Kung Fury:n idea on tietysti 80-luvun ihannointi ja sen juustomaisenkorniuden satirisointi. Muitakin elokuvia on kyllä jotka tekevät tämän saman paremmin ja maukkaammin. Eihän tätä tietysti voi verrata toisiinsa koska esim. Hotrod ja Weddingsinger ovat isolla rahalla tehtyjä ja edustavat erilaista lähestymistapaa elokuvaan. Tämä tietysti on toimintaelokuvien Hobo With a Shotgun joka oli täysin paska mutta periaate on sama. Film-it-yourself on suomessa melko vanha käsite koska täällä ollaan takapihan sekoiluja tehty Moontv:lle jo vuosikymmeniä sitten. Muistiini tulee jopa elokuva joka oli kuvasta kuvaan kopio Terminator 2, jälkihän oli paskaa mutta aikaa oli mennyt paljon.

Onko tämä sitten hyvää ja arvostettavaa elokuvaa vai taiteen yksi muoto. Kuuluuko jotain tuotosta arvostaa ja ihannoida vain siksi että siihen on laitettu helvetisti aikaa ja vaivaa? Tässä nyt en puhu PKN tai Kung Furystä vaan ihan näin yleisesti.

Takskadu här.
Ei arvostelua koska ei ollut edes elokuva

?/10 Jyrpä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti