maanantai 27. lokakuuta 2014

Halloweenviikko ja kakkamarkkinat: Maanantai

        Spektaattoreiden suositus halloweenviikon                                               maanantaileffaksi. 
                       

                                     Silent Hill (2006)


Vuonna 1999 Konam loi Resident Evileiden seuraksi Silent Hill -kauhupelisarjan ensimmäisen osan. Pimeys, taskulampun valo, kieroutunut äänimaailma ja selkäranka kaksinkerroin yllättävä demoni ei ole pelimaailmassa minun juttuni. Siitä huolimatta Silent Hill leffana toimii loistavasti. 

Kaikki alkaa Rosen (Radha Mitchell) ottotyttären Silent Hill -aiheisista unista. Rose ajaa tyttärensä Silent Hilliin ja perille päästyään he ajavat kolarin, jossa Rose menettää tajuntansa. Herättyään hän huomaa ottolapsensa, Sharonin, kadonneen. Tästä alkaa taistelu äidinrakkauden ja Silent Hillin välillä.

Aloitetaan siitä, että pelin lailla leffan äänimaailma on ehkäpä se suurin sykkeen nostattaja. Viimeistään sireenin ilmoittaessa, että jotain perkelettä alkaa pian tapahtua, katsojan perse alkaa kiristyä. Useimpien kauhuelokuvien alkupuolisko on hyvää aikaa valmistaa popcornia ja lyöttäytyä vasta loppupuoliskon nurkkasäpsäyttelyihin, hohhoijaa.. Silent Hill kuitenkin siirtyy asian ytimeen välittömästi, eikä elokuva väsähdä missään kohtaa. 


Elokuva suositellaan katsottavaksi seurassa ja sateisen illan kunniaksi.


                                                                                         


                     7/10  -Ipe



 



Event Horizon




Event on yksi niistä harvoista elokuvista joita fanitan vaikka se pelottaa housut ruskeiksi. Avaruusalus löytää prototyyppialuksen joka on ollut kateissa jo kauan. Kun miehistö menee katsomaan mitäs tulevaisuuden Siljalla on tapahtunut, alkaa tapahtua kaikkea todella hirmuista.   
Lawrence Fishburne ja Sam Neill tekevät tässä tummassa avaruusseikkailussa aivan mahtavaa työtä ja Neill näyttää miten aiheutetaan kunnon viluväreet.


          8/10   -Jyri


           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti