sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Horns (2015)

Nyt nähdään miltä Harry Potter näyttäisi Sltiherinien leivissä!
Niinkuin kuvasta näkyy ja nimestä päättelee kasvaa Danielille päähän sarvet, mutta miksi?

Hornsia ei hirveästi mainostettu vaan se jäi miltei varjoon kaikelta medialta, muutaman palkinnon on tämä elokuva onneksi voittanut koska kyseessä on oikei mahtava leffa.


Juoni on kiinnostava vaikka melko naiivi perusmuodoiltaan. Tyttö on kuollut ja kaikki tietää että tytön poikaystävä jonka tämä oli hyvännyt vain muutamia tunteja ennen kuolemaansa on tappaja. Daniel ei omasta mielestään ole tappaja vaan että hän oli ottanut gambiinaa ja nukahtanut. Yleensä gambina ja murha menee käsi kädessä kuin maksa ja puolukka mutta nyt ei niin ole tietenkään käynyt.

Daniel menee ottamaan gebardia tytynsä kuolinpaikkaan joka on heille muutenkin tärkeä keittopaikka ja urinoi vähän väärään paikkaan, aamulla alkaa päässä tuntumaan turvotusta eikä kyseessä ole mikään normi horkka. Ihon alta puskee kunnon urut jotka aiheuttavat kiinnostavan asian ihmisissä, popula alkaa kertomaan Danielille kaikkea hyvin härskiä settiä jota hän ei mielellään kuuntele.

Näyttelijätyö on ihan jees. Daniel vetää aivan mahtavan roolin jossa saa kaikki tunteet näkyville ei oikein voisi toivoa enempää. Pääroolin nainen esiintyy melko vähän elokuvassa ja se on ihan hyvä juttu sillä ei ollut hääviä. Loput roolit ovat aika pieniä ja varsinkin sarvien aiheuttamat efektit ihmisissä on aivan mahtavaa ja todella uskottavaa. Papin reaktio oli ehkä paras. :D
Elokuvan pahiksen rooli oli aivan paska, tai ainakin näyttelijä oli senverran ehkä kokematon että ei voinut oikein kuin miettiä että miten hän on valittu rooliin.

Kannattaa kokeilla Hornsia jos vähänkin digistelee Danielssonia tai kreikan Pan myyttiä. Elokuva sopeutuu aikalailla kaikkeen elokuva aikaan. Ei ehkä jätkien iltaan mutta tyttöjen kesken vallan mainio. Myös parisuhdeiltaan sopiva kunhan on popparia paljon.


8/10
-Jyrpä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti