maanantai 26. tammikuuta 2015

They came together

Parodioita on monenlaisia, mutta harvemmin tulee vastaan sellainen, joka keskittyy nimenomaan romanttisiin komedioihin. They came together on juurikin tällainen poikkeus genren sisällä.


Elokuvan tarina keskittyy tuttuum boy meets girl -kuvioon. Stoorin keskiössä ovat Molly (Amy Poehler) ja Joel (Paul Rudd). Tarina starttaa illallistreffeistä kaveripariskunnan kanssa, jossa käydään läpi Mollyn ja Joelin USKOMATON rakkaustarina. Tästäpä homma lähteekin käsistä :D

Joel on ison karkkikauppaketjun nouseva tähti ja Molly taas se sisukas yksityisyrittäjä oman makeispuotinsa kanssa. Iso ja paha karkkikorporaatio aikoo pyyhkiä kaupungin jokaisen itsenäisen putiikin pois kartalta ja Joel on avainasemassa tässä hankkeessa. Mutta oh ou! Joel meneekin ja rakastuu sisukkaaseen yrittäjään, IIIK! 

Perustarinaa värittämään on otettu siis tuttuja aineksia ja juonenkäänteitä tyypilillisistä romanttisista komedioista. Mukana ovat ovat niin entiset petturiheilat kuin oudot työpaikkojen pomot kummallisia sukulaissuhteita unohtamatta. Parodioivat kohtaukset on vedetty mukavasti yli ja nostavat hyvin esille ne kliseet, joita ko genren leffat ovat täynnä. Muutamassa kohdassa homma alkaa hieman liikaa toistamaan itseään, mutta elokuva kantaa silti hyvin loppuun saakka. Parit WTF-kohdat herättelevät mukavasti nauramaan.

Pääosien näyttelijät tekevät hyvää työtä. Etenkin Amylle rooli tuntuu olevan Parks and recreation -sarjan kautta suhteellisen tuttua peruskauraa. Paul Rudd on myös ottanut oman osansa romanttisten komedioiden sadosta ja vetää perushyvän roolisuorituksen. Pientä latteuden makua on ajoittain ilmassa, mutta onneksi vain vähän.

Leffaa sopii hyvin pariskuntailtoihin tai oman kullan kanssa katsottavaksi. Olettaen tietenkin, että parodiat maistuvat. Muuten leffa saattaa olla aikamoista pakkopullaa.

7/10

Kuju

-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti