perjantai 9. tammikuuta 2015

I, Frankenstein





















Täytyy kyllä heti tunnustaa, että olen klassisten monstereiden fani. Siksi tulee yleensä katottua aina jossain vaiheessa uusimmat filmatisoinnit frankensteineistä, draculoista, wolfmaneista yms. Yleensä nämä leffat ovat keskivertomättöjä, jotka jaksaa kohtalaisen mukavasti kattoa läpi. I, Frankenstein menee juuri ja juuri riman yli. Voi härregyyd, mitä roskaa... Aaron Eckhart teki loistavaa työtä mm. uusimman Batman-trilogian toisessa osassa Harvey Dentin roolissa. Kysymys kuuluukin: MIKSI AARON, MIKSI?!

Leffan juoni jatkuu siitä, mihin hahmosta kertova alkuperäisteos päättyi. Frankensteinin hirviö on selvinnyt hengissä traagisen alkunsa jälkeen. Pian hänelle selviää, että maa on kahden yliluonnollisen porukan, gargoilien ja demonien, sotatantere. Demonien pomo Naberius on kiinnostunut Frankensteinista ja haluaa kaapata elävän lihakasan tehdäkseen hänellä kokeita. Sankarihirviön pelastavat gargoilit, jotka kertovat pelin hengen ja varustavat hänet demonikehoon purevilla aseilla. Siitäpä tarina kiertää sitten monen turhan mutkan kautta juonen ytimeen. Nimittäin Naberius on vuosisatojen ajan kerännyt kuolleita ruumiita talteen ja aikoo herättää ne samalla tavalla eloon kuten tohtori Viktor teki omalle luomukselleen. Kun sieluttomat ruumiit on herätetty, aikoo pääpahis kutsua manalan majoilta demoniarmeijan asuttamaan kehot. WOOOT?!  Kaiken häsläämisen keskellä koetetaan sitten vielä pohtia, onko Frankenstein ihminen vai jokin sieluton lihakasa.

Huhhuh... Elokuvan kyllä katsoo joten kuten. Harmittaa, että sellaisten näyttelijöiden kuten Bill Nighyn ja Miranda Otton lahjat menevät täysin hukkaan. Erikoistehosteet menettelevät, mutta kantavat elokuvaa juuri ja juuri. Kaikenkaikkiaan oikeastaan tulee vain paha mieli siitä, että 1,5 tuntia meni hukkaan. Kai se merkkaa silti jotain, että en jättänyt leffaa kesken...? Kyllä noin 65 miljoonalla dollarilla olis voinu parempaakin saada aikaan.

3/10

- Kuju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti