keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Tusk (2014)

Mitäs vittua mä mun silmiini äsken tussutettiin?

Oikeasti! Kevin Smith! Nyt vittu loppuu se hapon napostelu ja teet taas hyvää paskaa eikä kiitos tällaista.
Elokuvassa siis ei ole mitään muuta ongelmaa kuin se että sen perus idea on todella sick and wrong.

Elokuva lähtee siitä liikenteeseen että podcastaaja Justin Long hakee kertomuksia oudoista ja erikoisista ihmisistä. Kun Justin on kuullut kaikkea tyhmää ja outoa hän kertoo siitä ystävälleen A.I pojalle ja he nauravat ja tekevät halpaa raukoista immesistä.
Justimus saa sitten yhtenä päivänä kutsun Kanadaan faniltaan mutta kun hän pääsee sinne niin fani on lopettanut tupakanpolton elikkäs lähtenyt iästä ikuisuuteen. Podcastaaja lähtee mukittamaan lähimpään kuppilaan josta löytää käsinkirjoitetun viestin jossa luvataan kaikkea kivaa. Justin lähtee käymään todella pohjoisessa ja tapaa kirjeen kirjoittajan joka on vanha mies pyörätuolissa.

Mikäs tekee sitten tästä sitten niin sairaan? Noh kyseinen vanha kurppa on oikea sekonuppi ja höpönassu! Justin huumataan kuin turisti ennen munuaisraiskausta ja huomaa että....Yök..
Vaikka tämä on kauhuelokuva niin ei tässä oikein pelottanut enemmänkin yökötti ja silmät eivät tahtoneet pysyä ruudulla kun Justinin naama on ainoa josta saa selvää. Kauhun mukana tulee myös komedia jota ripotellaan melko tummana. Ilon rymähdyksiin ei kannata varautua sillä naurat oman oksennuksen värille. Se on ihme että tässä elovussa ei ole eroottisia juonen osia, jota olisin ehkä toivonut pahentamaan omaa oloa :D.

Kun alkaa siivoamaan päänuppia menttaalioksennuksesta alkaa elokuvassa komediallinen osuus jota tähdittää todella mainio Johny Deppi. Deppi erittäin hauskan setin ranskankanadalaisena dekkarina joka muistuttaa vanhaa Pink Pantheria, ei uutta joka on ihan paska varsinkin 2.
Justin Long vetää oman roolinsa oikein kivasti ja tekee mitä pystyy samalla polttaen naamansa ikuisesti omasta elokuvista, en voi enää ikinä katsoa Justinin elokuvia miettien miltä hän näyttää tässä elokuvassa. Tämä toimii jopa taaksepäin, näen Justinin aivan toisena jo katsoitussa elokuvissa.
6th Sense poika on saanut miehellisen kaksoisleuan ja 16 vuotiaan karvoituksen eikä pätkääkään enempää näyttelijätaitoa-
Michael Parks on elokuvan pahis ja sopii rooliin todella hyvin, ei hirveästi tee mieli maistaa ton äijän teetä varsinkaan jos ollaan kahdestaan kupittaalla. Parks on pitkän linjan näyttelijä joka on näkyny todella monessa elokuvassa mutta en pystynyt sanomaan että missä ennen kuin IMDB.
Pikkuroolit on onnistunut hienosti ja todella uskottavia kanukkeja nähdään rutkasti esim. Epic Meal Time äijä :).

Älä katso kenenkään kanssa jolla on kakomisrefleksi tallella tai on herkkä psyykeltään. Et tule ikinä katsomaan mursuja kuivin housuin ja selvin päin.


7/10
-Jyrpä
 
                                 \/ Oma naama näyttää aloituskuvalta kun ensimmäisen kerran näin "mursun".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti