sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Fifth Element (1997)

10/10



Luc Besson, Bruce Willis, Gary Oldman, Milla Jovovich, onhan tämä pakko katsoa, jos et vielä ole nähnyt! Mikä tällä kokoonpanolla voisi mennä vikaan? Hollywood -tuotanto? Mutta eipäs ole Hollywood -tuotantoa, vaan aikansa kallein elokuva Hollywoodin ulkopuolella tuotettuna. Värikkäät hahmot, todella hyvä CGI -jälki, sopivan sarjakuvamainen miljöö, avaruusukkoja, ennustuksia, mahtipontista pahuutta, tulevaisuuden kuva ja mitä vielä! Ai niin, Diva Song!

Kroonisesta krapulasta kärsivä, itsetuhoinen Bruce Willis taistelee tässäkin elokuvassa pahuutta vastaan. Itseasiassa todella suurta pahuutta vastaan. No mutta, jumalallinen Leeloominai Lekatariba Lamina-Tchai Ekbat De Sebat, lyhyesti Leeloo (Milla Jovovich), on messissä mukana. Oikeastaan, ironisesti, jumalainen olento tippuu kuin taivaasta Corben Dallasin (Bruce Willis) taksin takapenkille ja Corbenin tyhjään elämään syttyy kipinä. Leeloo on täydellinen ja siksi häntä pitää auttaa, missä tahansa hän nyt apua tarvitseekaan. Nyt se on maailman pelastaminen. Maailman pelastamiseen tarvitaan rakkautta, urheutta, huumoria ja tietysti jännittävää toimintaa. Check! Ja kun ei katsota Jane Austinin novelliin perustuvaa pukudraamaa, niin rakkautta vähemmän siirappisesti ja enemmän toimintaa? Check! 

Elokuvaa suositellaan ihan milloin vain katsottavaksi. Elokuvan sarjakuvamaisuus ja suuremman juonen alapuolelle rakennetut pienemmät osiot kelpuuttavat elokuvan vaikka ihan taustalla pyöriväksi hiljaisuuden rikkojaksi. Tai sitten ihan lähi-Siwan karkkihylly tyhjäksi ja play! Elokuva kestää useamman katselukerran, eli osta suoraan DVD:nä.

10/10
-Ipe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti