sunnuntai 7. joulukuuta 2014

The Skeleton Twins (2014)

















8/10



The Skeleton Twins (2014)

Saturday Night Live -ohjelman parhaimmistoon kuuluvat Bill Hader ja Kristen Wiig siirtävät entisen komediapohjaisen yhteistyönsä draamatasolle. Voitaisiin puhua dramedystakin, sillä Haderin ja Wiigin luonnollinen taipumus olla hauska paistaa tässäkin elokuvassa läpi. 

Family is a cruel joke -taglinea kantava elokuva alkaa pirteissä itsemurhafiiliksissä pyöriskelevästä kaksosparista. Sitä iloa ei löydy elämään sitten millään, joten pitkän eron jälkeen kaksoset ottavat elämästään retriitin toistensa lähelle. Itkua, parkua ja kolme naurua on yleensä toimiva resepti pohjalta nousuun ja ylös onnellisten seuraan. The Skeleton Twins ei kuitenkaan ratkaise päähenkilöiden suurimpia ongelmakiemuroita, vaan  kertoo sisarrakkauden voimasta silloin kun sitä eniten tarvitaan. Bill Hader näyttää ryhdikkäästi keskisormea näyttelijöiden lokeroimiselle, sillä paremmin komediannina tunnetun näyttelysuoritus eri tunteiden kirjossa oli aivan yhtä mahtava, kuin Wiigin ja Haderin välinen kemia kameran edessä. 

Elokuvaa suositellaan katsottavaksi tyttö- / poikaystävän kainalossa syksyllä myöhään keskiviikkoiltana. Viltti korville ja sipsiä nassuun. Tai sitten selleriä, kun nykyään sipsistä lihoaa.

8/10
-Ipe






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti