torstai 11. joulukuuta 2014

Space Station 76 (2014)

 



 5/10








Oi ihana 70-luku, silloin oli farkut tiukkoja kuin kyläkoulun opettajan ponnari mutta samalla löysiä kuin neuvostotullimiehen seula. Itse tuolloin en ollut elossa joten nostalgia loppuu siihen kun kuulee että tuolloin oli Alkot kiinni lauantaina!
Elokuvan nimi antaa ison vihjeen siihen että tässä haetaan nyt 70-luvun teemaa ja sitä riittää kyllä ihan turhuuksiin asti. Avaruudessa poltetaan tupakkaa kuin yläasteella ja päiväkännit maittaa kuin Dallasissa. Retro scifi on onnistuessaan hienoa ja hauskaa mutta nyt meni ohi kuin Sleepy Sleepers nykyiseltä ikäluokalta.

Elokuvassa lennetään siis avaruusasemalla joka sisältä näyttää todella hyvältä kuten kaikki muutkin lavasteet tässä elokuvassa, tulee mieleen todella paljon Alien 1 joistakin kohdista. Puvustus on myös aika spot on eikä muussakaan näkyvässä ole oikeasti arvosteltavaa. Animaatiot ovat todella hyviä ja asteroidien katsominen ulkoavaruudessa menee dokkarikuvan laatuun. Mikä sitten tässä elokuvassa kusee kuin eturauhaisvaivainen juoppo sahtihäissä? No se on se näyttely ja juoni!

Koko kaarti näyttelee yhtä hyvin kuin krapulainen duunari maanantaina hakiessa saikkua ripuliin. Noh siis Liz nyt on aina ihana Liz ja vetää sitä hottia sihteerisettiä mitä LOTR:issa aikoinaan, sitten tuo aseman korjaaja on myös oikein viihdyttävä vanhan nintendo hanskan kanssa myös hänen tyttärensä näyttelee paremmin kuin suurin osa muista ruuduntäytteistä.

Juoni kulkee näin. Liz tulee tälle pienelle asemalle jota pyörittää viiksekäs mies joka on vähän löysäranteinen itsensäkieltäjä joka aiheutti Lizin edeltäjälle siirron pois asemalta. Asemalla on muutama perhe jotka on ihan perseestä ja täysiä kusipäitä. Toisen äijä polkee mekaanikon muijaa kuin tulpatonta pikavenettä ja sitten tän polkijan muija vetelee röökiä omassa lastenhuoneessa kuin Madmenin tupakkatauolla samalla ignoraten sinappikonetta täysin.

Onneksi aseman mekaanikko on mahtava jäbä jolla on kyborgi käsi ja lämmin sydän. Mekaanikolla on skidi naisen kanssa ja nämä tekevät kaikkea hauskaa kun oikein hyvä musa soi.
Sitten mekaanikko ja Liz rakastuu ja thats it folks. Jotain pientä juttua oli meteorin kanssa mutta sen saatte nähdä kun ette katso tätä elokuvaa.
Elokuva sopeutuu jos sopeutuu, katso traileri ja jos kiinnostaa niin sitten mutta muuten kannattaa vaikka laittaa siivouksen ajaksi soimaan, tai koiralle viihdettä kun lähdet vaikka kauppaan.

-Jyrpä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti